Sugarwax

Sugarwax

Suikerpasta is een eeuwenoud recept uit het Midden-Oosten. De samenstelling bestaat hoofdzakelijk uit suiker en water. Salon Zandzicht is een van de weinige salons in de Achterhoek die deze techniek gebruikt.

Suikerpasta biedt de mogelijkheid, in tegenstelling tot andere ontharingsmethodes, om haren te verwijderen vanaf ongeveer 2 mm lengte. Door te ontharen in deze fase van het haar neemt de periode dat de haartjes terugkomen meer tijd in beslag en kunt u langer genieten van een zijdezachte huid. De suikerpasta veroorzaakt geen getraumatiseerde huid zoals: verbranding, hechting aan levende huidcellen maar wel een (positieve) getraumatiseerde haarfollikel. Hierdoor verandert het haartje dat terugkomt van structuur en kleur. Dit betekend dat de haartjes zachter en minder donker zullen zijn.

De suikerpasta van Pandhy’s bestaat puur uit glucose, fructose en water. Dit zijn lichaamseigen stoffen en is daarom ook de meest natuurlijke suiker op de markt. Vele suikerpasta’s zijn voorzien van chemische producten, geur- en kleurstoffen maar ook citroensap of andere fruitzuren die de huid kunnen uitdrogen. Door de 100% natuurlijke bereiding is de Pandhy’s suikerpasta hypoallergeen en veroorzaakt zelden huid irritaties.

De pasta word op lichaamstemperatuur aangebracht in tegenstelling tot normaal waxen. Daarnaast kleeft suikerpasta alleen aan het haar en niet aan de levende huidcellen. De dode huidcellen worden daarentegen wel meegenomen waardoor deze ontharingsmethode ook een zacht peelende functie heeft. Dit in combinatie met de hydraterende functie maakt dat we bij een epilatie met Pandhy’s mogen spreken over een zeer verzorgende behandeling.

Suikerpasta wordt met de handen op de huid aangebracht en tegen de haargroeirichting in gemasseerd. Hierdoor kan de pasta door de porie de haarfollikel binnen dringen en het haar omvatten. Vervolgens wordt het geheel met de haarrichting mee verwijdert. Hierdoor breken de haartjes minder snel af waardoor er ook minder kans is op ingegroeide haren. Bij normale wax wordt dit andersom gedaan.

Suikerpasta is hygiënischer dan andere ontharings methodes, omdat er voor iedere klant een apart bolletje suiker wordt gebruikt. Daarnaast is de suiker van zo’n hoge concentratie dat deze desinfecterend werkt. Doordat suiker een van de beste natuurlijke conservators is, maakt hij het kiemen of groeien van bacteriën onmogelijk.